İzleyiciler

21 Ocak 2013 Pazartesi

Ürün İncelemesi #53 BIODERMA SEBIUM EXFOLİATING GEL-PEELİNG JEL

Selam kızlar,

Bahsedeceğim ürüne şuradaki alışverişim sırasında sahip oldum.  Firma ürün için bunları bunları demiş ; 

Sébium Exfoliating gel 
Karma ve yağlı ciltler için arındırıcı, yumuşatıcı ve peeling etkili temizleyici jel.
 Sebium Exfoliating Gel, etkinliği ve yumuşaklığı bilinen temizleyici ajanlar ile formüle edilmiştir.
 Kerato düzenleyici aktif içerikler ile güçlendirilmiş mikropartiküller sayesinde lekeler ve siyah noktalar üzerinde mekanik etkiye sahiptir. 
 Mikropartiküller cilt bozukluklarının yok edilmesini hızlandırır, böylece hücresel yenilenme teşvik edilir. 
 Patentli Fluidactiv® kompleksi sebum dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur.
 Cilt yapısının düzelmesine, gözeneklerin sıkılaşmasına ve cildin parlaklığını geri kazanmasına destek olur. 
 Sebium Exfoliating Gel cilt  ile uyumludur ve cilt bakım kremleri uygulanmadan önce cildi hazırlar.  
 Komedojenik değildir. Hipoalerjeniktir. 

 Sébium Exfoliating Gel göz çevresine gelmeyecek şekilde nemlendirilmiş yüz bölgesine uygulanır. 1-2 dakika dairesel hareketlerle masaj yapılır. 

 Sébium Exfoliating Gel uygulandıktan sonra cilt iyice durulanır ve nazikçe kurulanır.

 Sébium Exfoliating Gel haftada bir veya iki kez uygulanabilir. Sébium Foaming Gel ve Sébium H2O ile dönüşümlü olarak kullanılabilir.
İçerikler: 
WATER (AQUA), POLYETHYLENE, SODIUM LAURETH SULFATE, XANTHAN GUM, LAURYL GLUCOSIDE, GINKGO BILOBA EXTRACT, GLYCOLIC ACID, MANNITOL, RHAMNOSE, XYLITOL, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PRO PYLENE GLYCOL, TRIDECYL SALICYLATE, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, FRAGRANCE (PARFUM).




İçerisinde paraben bulunduğunu yazımızın başında belirtelim hazır aklımızdayken. 
Peeling etkili temizleyici diyor ama ben sadece peeling ihtiyacı hissediğim zamanlarda da kullandım. Önerdikleri gibi haftada 2 kez kullanıyorum. Bazen sadece burun kenarlarım pütürlendiği zamanlar o bölgeyi ovuyorum nazikçe, bazen de tüm yüzümü ovalıyorum. Bıraktığı etki güzel yumuşacık ve nemli, kesinlikle kurutmuyor. İçerisindeki mikropartiküller tam kıvamında ama gene de ovarken dikkat edilmesi gerekir fazla bastırmadan nazikçe ovmakta yarar var. Ben nemli yüzüme sürüp, hafifçe ovalayıp, iyice duruluyorum. Siyah noktalar üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum. Gözenekler için etkisini gözlemlemek için devamlı kullandım gerekiyor. Yağlı ciltleri temizlediği ve arındırdığı kesinlikle doğrudur, arkadaşımda test edildi, onaylandı :) Ürünün yapısı biraz akışkan, tüpten sıkarken dikkat edin fazla akabiliyor. 

Ben yara şeklindeki sivilcelere temas ettirmemeye çalışıyorum özellikle. Geçenlerde ürünleri incelemek için girdiğim eczanedeki bayan "sivilcelerle kesinlikle temas etmemeli, peelingi uygularken mevcut sivilcenin üstündeki iltihabı yaymış oluyorsun tavsiye etmem" dedi.  Bu konuda çeşitli söylemler var aslında ve bence tam bir kafa karışıklığı. Sivilceli cilt peeling yapmalı mı yapmamalı mı? Cilt doktoruna gitmeyi düşünüyorum şu sıralar gitmişken bu konuyu da sormak istiyorum doktora. Ortalıkta bir sürü bilgi var, yetkili birinden öğrenmek en iyisi.

Ürün 100 ml. Bence gayet bereketli. Biterse tekrar alır mıyım? Temizliyici görevinde kullanmak için almazdım ama peeling olarak gayet memnunum kendisinden kampanyada felan denk gelirsem alabilirim, gerçi içerisinde paraben var bi yerden yapalım derken öbür yandan zarar veriyoruz cildimize neyse...











Siz ürün için neler düşünüyorsunuz?

Sevgiler, Saygılar...

4 yorum:

  1. Parabenden ziyade, SLS var asıl... Hem de listenin başında. Şaşırdım açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında iyice araştırmak gerekiyor tüm maddeleri etkilerini felan ama fazla dikkat edemiyoruz malesef...

      Sil
  2. Günlük koşuşturmaca içerisinde gerçekten bazen dikkat edemiyoruz, çünkü o an ihtiyacımız neyse, beklentimiz; ona cevap vermesi yönünde oluyor. Ben de peeling için iyi bir öneri arıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı doktorların bu ürünü tavsiye ettiğini okumuştum, benim asıl merak ettiğim içinde zararlı kimyasallar olan kremleri doktorlar nasıl öneriyor?

      Sil

İyi niyet ile yazılmış tüm yorumları yayınlamayı borç bilirim :)