İzleyiciler

17 Ocak 2013 Perşembe

Ürün İncelemesi #48 ZİGAVUS NATURAL BİBERLİ ŞAMPUAN

Selam herkese,

Geçenlerde biten ürünlerimde bahsettiğim ve ürünü tanıtmam için bir hayli istek gelen, bir süredir kullanıp kendisini mücizem ilan ettiğim Zigavus markasının biberli şampuanını anlatmak istiyorum sizlere. 

Evet kendileri benim mucizem olurlar. İsterseniz saç tipimden bahsederek başlayayım yazıya çünkü bu önemli bir konu. Kalın telli ve sık saçlarım vardı bir zamanlar. Derken okul-sınav stresi, iş stresi sonrasında nişan hazırlıkları düğündü dernekti derken saçlarım patır patır dökülmeye başladı. Yıllarca saçlarının kabarıklığından şikayet edip saçlarına ara makas attıran ben, bu durum karşısında tabiiki çok üzüldüm. Ben üzülüp kafaya taktıkça daha da döküldü saçlarım. Sebebini bulmaya çalıştım kendimce, kimisi beslenme alışkanlığın yok ondan dedi, kimisi bilmem ne vitamini eksiktir dedi, dediler de dediler. Ben bu arada kendi çapımda beslenme düzeni oturtmaya çalıştım kan tahlili yaptırıp vücuttaki eksik vitaminler için takviyelere başladım felan filan ama hiçbiri bana çare olmadı. Kullanmadığım şampuan da kalmadı bu arada. Sonra bir sohbet sırasında bu şikayetimden bahsederken bana bu şampuandan bahsettiler, ümidini kaybetmiş olan ben, pekte heveslenmedim olur denerim dedim ne kaybederdim ki. Ertesi gün sağolsun bana ürünün 150 ml lik boyunu getirmiş. Yaklaşık 3 hafta kullandım. Daha ilk kullanımda saçlarım %50 daha az döküldü. Tesadüftür kesin falan diye düşünerek ürüne devam ettim. Yaklaşık 1 buçuk aydır ürünü kullanıyorum ve saç dökülmem %80 azaldı diyebilirim. Hatta duşta dökülen saçlarımı atmıyorum kenarda biriktiriyorum ki sırf dökülme miktarını kontrol edebileyim diye. Sonuç benim için mucizeydi. Dökülmeyen saç yoktur kesinlikle dökülmesine razıyım ama sağlıklı bir dökülme olsun tutam tutam akıp gitmesin saçlarım. İnanın saçlarımın dökülmesinin zirve olduğu dönemde saçlarımı kuruttuktan sonra yerleri süpürmem gerekiyordu o derece saç oluyordu her yer. Eşimin bile içi gidiyordu sökülen saçlarımı gördüğünde kıyamam :)

150 ml olanı bitirince hemen internette araştırdım ve büyük boyunu şuradan satın aldım. Ayrıca araştırırken görmüştüm, çeşitli eczanelerde de var satışı. Kardeşimin de benim gibi saç dökülme problemi vardı ona da aldık umarım o da benim gibi faydasını görür.


Sitede ürün için şunlar söyleniyor;

Zigavus Doğal Biberli Şampuan 450 ml



Düzenli ve sürekli kullanıldığında kepek sorununun  önlenmesine yardımcı olur.
Biber ekstresindeki C ve E vitaminleri sayesinde; saç köklerini beslemeye ve güçlenmesine yardımcı olur.
Boya nedeniyle yıpranan saç  uçlarını ve deforme olan saç yapılarını onarmaya yardımcı olur.
Saçı sık yıkamanın, toz ve  çevrenin olumsuz etkilerine karşı saçı korumaya yardımcı olur.
pH değeri , saç derisine ve cilde  uyumlu olup alerji ve irritasyona neden olmaz.
Kullanım Şekli
Bir miktar şampuanı (her gün) ıslak saç derisine masaj yaparak uyguladıktan sonra durulayın. Aynı yöntemi tekrar uygulayıp 3 dk.bekleyin. Böylece biber ekstresi içindeki maddeler saç derisine nüfuz edecektir.Son olarak saçınızı bol su ile durulayın. Zigavus biberli şampuanın etkisini görebilmeniz için başka bir ürün kullanmayınız.






Ürün kepek sorunu olanlar için de birebir ayrıca. Bana tavsiye eden kişi bir ara saç diplerinde yaralar çıktığını bu şampuanı kullandıktan sonra yaraların kuruyup döküldüğünü bir süre sonra tamamen iyileştirdiği söyledi. Ürünün birçok çeşidi bulunuyor; sarımsaklısı, narlısı vb. Bana biberlisi tavsiye edildiği için bunu kullanıyorum diğerlerinin etkilerini bilmiyorum kullanan memnun kalan varsa eğer fikirlerini benimle paylaşırsa sevinirim. Ürünü kullanmaya başladığımdan beri gerçekten saçlarımın güçlendiğini hissediyorum. Gün içinde saçlarımla çok oynarım, eskiden elimi saçıma her atışımda en az 3-5 tel saç gelirdi, şimdi hiç gelmiyor :) eşim bile saçlarımın daha dolgun gözüktüğü kanaatinde. Ürünün yapısı şeffaf, kokusu rahatsız edici  değil kesinlikle. ( saç dökülmemi durdursun valla kokusu hiç mühim değil :) )  Kuru tip saçlar şampuanla birlikte krem ihtiyacı hissedecektir. Şişenin üstünde etkisini görmek için başka ürün kullanmayın diyor ama krem kullanmadan yapamam kesinlikle. Biraz kremliyorum şampuandan sonra. Ayrıca biberli şampuan denildiğinde saç diplerini yakan kızartan bir ürün olarak düşünülmesin kesinlikle öyle bir etkisi yok. Ama üzgünüm ki içerisinde paraben bulunuyor :(


Valla ürün hakkında herşeyi yazdım :) Yazarken yoruldum. Umarım benim gibi başı saçlarıyla dertte olan herkesin derdine derman olur diyorum. Ama unutmamak gerekiyor ki bir ürün herkeste her zaman faydalı olmuyor malesef. Öyle çok ürün çöpe gönderdim memnun kalanların yorumlarıyla alıp denediğim.

Sevgileri Saygılar...

4 yorum:

  1. Çok güzel anlatmışsın ben Zigavus un sarımsaklı şampuanını denedim, saç uçlarım boyadan çok kuruyup yıprandığı için benim saçlarıma uymadı resmek keçe gibi yaptı saçlarımı..Sarımsaklı şampuanı çok övdüklerinden şuan Naturway sarımsaklı şampuanı kullanıyorum son post larımdan birinde yazdım, yumuşacık yapıyor saçlarımı, yine dökülüyor ama çok azaldı mı emin değilim...Senin şu biberli şampuan iştahımı kabarttı:) Yalnız keçe gibi yapıyorsa kullanamam, çok mu kurutuyor saçı? Yumuşaklık veriyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi nasıl söylesem hmm. Benim saçlarım normal yani aşırı kuru değil birkaç sefer kremsiz kullandım aşırı bir kuruluk olmadı. ayrıca saçımda hiç boya olmadığını da belirteyim. Benim saçlarımı ne kuruttu ne de nemlendirdi diyeyim kısaca ama boyalı yıpranmış saçlarda krem kullanma ihtiyacı hissettirebilir. Sarımsaklısını pek önermediler. Kardeşim daha önce sarımsaklı ürünler kullandı pek faydasını görmedi açıkçası. Bence 150 ml lik boyunu eczaneden al dene sitede yok ufak boyu. Ne kaybedersin ;)

      Sil
  2. Ya benımde cok dokuluyor ve ben de bitkıcılerden karışım alıp yapıyordum ama uygulaması çok zahmetlıydı onun o zaman ıyı gelmıstı ama sımdı gene başladı. Ben de alıyım dıyorum ama benım saçımını dokulme nedenı boya fön felan değil yani. Vitamınsızlık değil herhangı bır sorundan da oturu değl bende bayagı test yaptırmıstım. O yuzden ıse yarar ınsallah teşekkurler

    YanıtlaSil
  3. tamamını okudum eline sağlık aldım bir tane denedim cidden çok iyi geldi saçlarıma.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

İyi niyet ile yazılmış tüm yorumları yayınlamayı borç bilirim :)