İzleyiciler

17 Mart 2013 Pazar

Ürün İncelemesi #113 THE BALM FIRÇALAR


Selamlar herkese,

İlk çıktığından beri gözüm olan The Balm fırçalarını geçenlerde şurada bahsettiğim alışverişte kaptım. Şu fırçaların ciciliklerine bakar mısınız yahu almayıp ne yapalım :) Hemen fırçalar hakkında kısa kısa birkaç bir şey söyleyip sizi görselleri ile baş başa bırakmak istiyorum;

  • Powder Brush, Ben malesef pudra fırçası olarak kullanamıyorum. Kılları oldukça sert. Ben daha pofuduk yumuşak kıllı fırçalarla pudra uygulamaktan zevk alıyorum. Fondöten üstüne pudra sürerken alttaki fondötene zarar veriyor ama örneğin yazın güneş koruyucumun ya da nemlendiricimin üzerine pudra uygularken kullanabilirim, deneyeceğiz. Allık uygularken kullandım bir kaç kere fırçanın sertliği yüzünden allığı hepten tozuttu ve rengi yüzümde dağıtırken zorlandım açıkçası. Bronzer için fırça ucu oldukça geniş, aydınlatıcı uygulanabilir. Ya da fazla kaçırdığımız ürünleri yüzde dağıtırken kullanılabilir.Yıkadım kıl dökmedi.
  • Tapered Foundation Brush, Likit fondöten uyguladım bu fırça ile, aldığım günden beri her gün kullandım. Bilinen yassı-düz fondöten fırçalarının aksine bunun ucu sivri, dairesel hareketlerle yüze uygulama kolaylığı sağlıyor, yalnız bileğiniz ağrıyabilir :) Burun kenarları gibi bölgelerde uygulama kolaylığı sağlıyor doğru ama benim gözlemim iz bırakıyor biraz, sonrasında mutlaka sünger ile düzeltiyorum iz kalan yerleri.(Kullandığım fondötenle ilgile de olabilir, bilemiyorum) Göz altlarına kapatıcı uygularken iyi iş görüyor ayrıca. Her kullanıştan sonra yıkadım hiç kıl dökmedi. Ama belirtmeliyim ki temizlenmesi bir hayli zor, kılların arasına giren fondöteni çıkarmak için çok uğraşıyorum, özellikle sap kısmına yakın kısımda.
  • All-Over Eyeshadow/Eye Blending Brush, Bu fırçanın bir tarafı tüm gözünüze far uygularken kullanmak için diğer tarafı ise karıştırma fırçası. Söylemek isterim ki bu iki uçlu fırçalar her ne kadar avantajlı olsalar da muhafaza edilmeleri bir hayli zor, mecburen yatak şekilde saklamak gerekiyor fırça kabına dik konulmuyor. Ben geniş kıllı tarafı göz kapağıma baz renk sürmek için ve kaş altlarına aydınlatıcı sürme hatta ve hatta burun üstüme aydınlatıcı uygulamak için kullanıyorum :) Kıllarının biraz sert olduğunu söylemeliyim. Diğer taraf ise adı üstünde karıştırma işi için. Fırçanın bu kısmının kılları pek seyrek, ama yumuşacık bir yapısı var kesinlikle göz kapaklarını acıtmıyor. Kıl dökme sorunu ile karşılaşmadım.
Genel olarak fiyat-performans olarak başarılı fırçalar diyebilirim.



















Siz bu fırçaları kullanıyor musunuz? Yorumlarınızı merak ediyorum.

Sevgiler, Saygılar...

7 yorum:

  1. Fırçaları ben de merak ediyorum göz için olanı almıştım ama pudra ve fondöten fırçalarını da almak istiyordum. Sizce almalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fırçalar hakkındaki görüşlerimi yukarı belirttim, yani size kalmış bir durum gidin mağazada inceleyin derim, sevgiler...

      Sil
  2. Fondöten fırçasini bende aldım hergün kullanıyorum dairesel uygulama yapilinca i olmuyor . Çok memnunum bende :-)

    YanıtlaSil
  3. Fondöten f fırçası fondöteni çok emiyor mu peki? :)

    YanıtlaSil
  4. Göz fırçasını aldım yeni. Eğer memnun kalırsam annemin ellerini bir kez daha öpücem. :))

    YanıtlaSil

İyi niyet ile yazılmış tüm yorumları yayınlamayı borç bilirim :)