İzleyiciler

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Ürün İncelemesi #144 LA ROCHE-POSAY FLUID CORRECTIVE FONDÖTEN 11

Selam herkese,

Bir çok kişi gibi benim de ürünlerini severek kullandığım La Roche Posay markasının fondöteninden bahsedeceğim.



Ben ürünü bir online eczane sitesinden satın aldım, piyasadaki fiyatı yaklaşık olarak; 50-60 TL arası değişiyor. İndirim ya da kampanyaları takip edip daha uygun fiyata almanız mümkün.



Ürünün ambalajı sivri uçlu tüp şeklinde.  Ürünü satın almadan önce çok fazla yazı okudum hakkında. Genel olarak herkes memnun kalmıştı üründen bu sebeple benim beklentim de oldukça yüksekti, peki beklentimi karşıladı mı ürün? Evet kesinlikle :)


Öncelikle ürün neler vaad ediyor bakalım. Tüm kusurları örtmeyi, evet çok aşırı belirgin cilt leke-izleriniz yoksa tamamen örtüyor kusurları. Kimi zaman sadece kapatıcı olarak bile kullandığım oluyor bu ürünü. Cilt tonunu eşitler, evet cilt tonunu eşitliyor. Kolay kullanılabilir formül, ürün sıvı sayılacak bir yapıda yani kullanmak için elimin üzerine bir miktar ürün aldığımda yerinden akacak kıvamda,süper tarif ettim aferin bana :) . Yapısını görünce ince olduğu düşünüp "yeterince kapatmaz kusurları " diye düşünsem de beni yanılttı. Akışkan yapısına rağmen kapatıcılığı gayet başarılı. Kalıcılığı iyi. 


Gayet doğal, yüzde maske-kalıp gibi durmayan yapıda. Bitişi ilk sürüldüğünde hafif parlak ama kesinlikle yağlı bir görüntü değil sağlıklı bir parlaklık. Cilt tarafından hemen emiliyor ve biraz zaman geçince hafiften pudralaşıyor yüzünüzde, o doğal parlaklığını kaybetmeden. Fondötenin üzerine pudra geçmeden yapamayan benim için bile harika bir görüntü bu. Bu fondöteni kullandığım günlerde çoğu zaman üzerine pudra geçmeden bitirdim cilt makyajımı. İçerisindeki SPF 25 sayesinde çoğu gün altına güneş koruyucusu sürmedim, nemlendiricimin üzerine direkt olarak fondöteni uyguladım. Gün içerisinde özellikle çene bölgemde hafif parlamalar yaptı yağ emici mendillerden yardım aldım. Cildi aşırı yağlı olanlar özellikle yaz günlerinde zorlanabilirler.

Şimdilik alabileceğimiz 3 renk seçeneği bulunuyor. Bendeki 11 rengi. En açık renk olmasına rağmen doğal (bronzlaşmadan önceki) cilt rengime biraz koyu geliyordu ilk zamanlar. İçine çok az açık renk bir başka fondöten karıştırarak kullanıyordum ama şimdi cilt rengim biraz koyulaştığı için rengi tam geliyor.


 Belirtmek istediğim bir durum var ki sanırım tamamen benim cildimden kaynaklanıyor. Günün ortasından sonra hafiften çenemde, burnumda ve alnımda yağlanmadan dolayı sanırım, fondötende parçalanmalar oluyor. Pudralı, pudrasız - yoğun nemlendiricili, nemlendiricisiz denedim sonuç aynı.

Genel olarak severek kullandığım bir fondöten, biterse tekrardan alabileceğim ürünler arasına girdi bile.

Sevgiler, Saygılar...


4 yorum:

  1. Güle güle kullan tatlım :) SPF olması çok iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    ya ben şimdi alakasız bişey sorucam ama fotolardaki fon :) pek begendim :) pul desenli. kumaş mıdır kağıt mıdır nedir o :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de çok beğenmiştim ilk görünce, zarf kolisi :)

      Sil

İyi niyet ile yazılmış tüm yorumları yayınlamayı borç bilirim :)